Workshop – ADVU

Workshop (copii) – Caligrafie, pictură pe apă și tatuaje cu henna cu ADVU (Asociația pentru Dialog și Valori Universale)

CALIGRAFIE 9

Caligrafie otomană

Materialul artiștilor în caligrafia islamică otomana este dragostea. Artistul se uita la persoana iubită și vede toate lucrurile de preț: mările, oceanele, munții,câmpiile, norii, stelele, copacii. Iar aceste minunății se transformă în linii, simboluri și cuvinte, așternute cu grijă pe hârtie.

EBRU

Ebru – pictură pe apă

„Dansul apei şi al culorilor”, așa cum este definită arta Ebru, a apărut pentru prima oară în orașul Buhara din Turkistan, pentru ca mai apoi să se răspândească în întreg Imperiul Otoman. Rezultatul obținut folosind acest procedeu poartă numele de „foiţă turcească”.

La finalul cursului, copiii vor ști să-și pregătească apa și culorile, să deseneze forme jucăușe pe apă și să facă transferul desenului pe foaie.

HENNA 1

Tatuaje cu Henna

Henna este un praf verde-maroniu obținut din planta cu același nume, care se folosește de milenii in orient pentru vopsirea parului si realizarea unor desene decorative și ritualice pe piele.

În cadrul cursului, copii vor învăța să pregătească henna pentru desen, să identifice o henna de calitate și bineînțeles vor crea propriile lor desene cu henna.